Lippukokoelma

Lippukokoelma

lauantai 24. tammikuuta 2015

Viikossa Aikuiseksi

Johanna Vuoksenmaan uusin Viikossa Aikuiseksi jatkaa 21 Tapaa Pilata Avioliitto leffan teemaa aikuisten kimurantista rakkauselämästä. Itse elokuvalla ei ollut muita odotuksia, kuin tunnettuja ei-suoskkinäyttelijöitäni (yhtä lukuunottamatta) ja tuttu ohjaaja, jonka aikaisemmista tekeleistä olen pitänyt. Nousukausi on avautunut myöhemmällä iällä ihan viihdyttäväksi komediaksi ja Onni Von Sopanen upeaksi elokuvaksi loistavilla lapsinäyttelijöillä. 21 Tapaa Pilata Avioliitto sai pienilläkin kohtauksilla kyynelehtimään. Mikään Vuoksenmaan elokuva ei ole koskaan saanut minua sen erikoisemmin nauramaan, mitä luulisi hyvän komedian teettävän, mutta kaikissa on ollut onnellinen tarina ja niistä on aina tullut hyvälle tuulelle. Sitä odotin tältäkin, vaikka iltalööppien kommentit elokuvasta olikin negatiivisia.
Elokuvan mainosjuliste
Tykkäsin elokuvasta ihan aidosti. Muutamat kohdat nauratti ääneen, mutta enemmän tästä jäi sellainen onnellinen ja leppoisa fiilis. Pääosaroolisuorituksista eli leirillä olevista henkilöistä suurin osa oli vähän kuivia ja pintapuolisa (Minttu Mustakallion Saara, Taneli Mäkelän Jouko, Jarkko Niemen Petri). Tavallaan sopi rooleihin, tavallaan niihin olisin kaivannut lisää syvyyttä. Iina Kuustosen lestadiolainen Kaisa-Leena ja Essi Helenin luoma hippityyppi Emma olivat jopa vähän ennalta-arvattavavia. Rokkarijäbä Ville, naiseksi pukeutunut Rane, hissukka Alli ja Minna Koskelan keittiöemäntä Mervi olivat parasta antia. Varsinkin Allin ja Mervin ystävystyminen oli minusta elokuvassa ihaninta. Siinä päästiin jo vähän pintaa syvemmälle, toisin kuin muiden hahmojen kuvaamisessa.

Jo kuukausia ennen elokuvaa hypetettiin alastonkohtauksilla ja sillä kuinka perusteltuja ne on elokuvaa tehtäessä. Kun tässä elokuvassa oltiin sekasaunassa, niin en katsojana tuntenut kiusaantunutta oloa alastomien kroppien näkymistä valkokankaalla. Hyvin monessa elokuvassa siitä tulee vaivaantunut olo, muttä mielestäni tässä se ei korostunut mitenkään liikaa, joten se sopi hyvin elokuvaan.
Syöpää sairastava Alli (Anna-Leena Sipilä) ja keittiöemäntä Mervi (Minna Koskela)
Elokuvan lopussa tuntui kyllä, että aika harva tässä viikossa kasvoi kunnolla aikuiseksi. Kasvun kyllä huomasi kaikilla hahmoilla, mutta hyvin pienenä. Itseasiassa ainoat joiden kasvu oli huikea, oli syöpää sairastava Alli ja emäntä Mervi, joka aluksi oli hyvin tyly kaikille ja lopulta oppi luottamaan muihinkin kuin itseensä.

Hyvän mielen kesäelokuva, odotan viimeistä trilogian osaa innolla.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti