Lippukokoelma

Lippukokoelma

perjantai 23. tammikuuta 2015

Elokuvafriikki

Tervetuloa kaikki lukijat. Olen tykännyt kirjoittaa elokuva-arvosteluja/kommentteja/mielipiteitä/pohdintoja jo vaikka kuinka kauan ja nyt ajattelin pistää pystyyn oman blogin tälle. Pääpainona tulee olemaan suomalaiset elokuvat, sekä Disneyn elokuvat. Muistakin randomeista elokuvista ja joistain tv-sarjoisat varmasti tulee juttua, henkilökohtaisia kokemuksia, kertomuksia ja mielipiteitä.

Tampereen Plevnassa katsomassa Dark Shadowsia
Näin alkuun minun elokuvahistoriastani pähkinänkuoressa:

Ensimmäinen näkemämi elokuva on varmasti ollut joku Disneyn piiretty kultaisella 90-luvun alkupuolella. Olen ollut taaperoiässä, kun siskoni on katsonut Pientä Merenneitoa, Tuhkimoa ja Kaunotarta ja Hirviötä. Muumipeikko ja Pyrstötähti, Pekka Töpöhäntä ja Uppo-Nalle on Disneyn tuotannon ohella ensimmäisiä näkemiäni elokuvia. Tv-sarjoista mm. Muumilaakson Tarinoita, Alfred J.Kwak, Matka maailman ympäri 80 päivässä, Barbapapa, Tenavat ja Pokémon ovat olleet merkittävä osa elämääni. Lapsuuden ja teini-iän rajamailla, samaan aikaan kun näyttelemisharastukseni alkoi, löysin kotimaisten elokuvien innostuksen Rölli ja Metsänhengestä, Pahoista Pojista ja Helmistä ja sioista. Kyseisten elokuvien nähtyäni olin ihan myyty ja nykyäänkin kotimainen elokuva saa minut paljon helpommin menemään elokuvateatteriin, kuin jenkkileffat.

Kaikki alkoi tästä. Tervetuloa kerämään elokuvalippuja kanssani.

Pieni osa elokuvalipuistani

Merkittäviä elokuvateatterimuistoja:

Disneyn Tarzan  1999 - Ensimmäinen elokuva josta olen ihan varma, että olen nähnyt elokuvateattereissa. Olen saattanut lapsena käydä katsomassa Pocahontasin ja/tai Leijonakuninkaan, mutta siitä ei ole todisteita. Tarzan kolahti 8 vuotiaana ihan täysillä ja muistan kuinka oli jännää mennä ilman äitiä Ouluun leffaan
Rölli ja Metsänhenki 2002 - Ensimmäinen elokuvalippu mikä on tallessa. Käyty perheen kanssa yhdessä katsomassa. Muistan, kun Rölliheimon johtaja muuttui kalkkunaksi, pienet lapset takanmme itki ja siskoni vain nauroi sille.
Harry Potter ja Salaisuuksien kammio 2002 - Ensimmäinen kahteen kertaan elokuvateattereissa nähty elokuva
Harry Potter ja Azkabanin vanki 2004 - Ensimmäinen ja ainoa kolmeen kertaan elokuvateattereissa nähty elokuva
Keisarikunta ja Tyttö sinä olet tähti 2005 - Suomalaisista elokuvista nuoruuteni tärkeimmät
V2 - jäätynyt enkeli 2007 - Teini-ikäni pelastaja
Disneyn Bambi (vanhalla dubilla) 2009 - Uusi rakastumiseni Disneyn tuotantoon

Miss Farkku-Suomi 2012 - Tampereelle lopullisesti muutettuani, tämä on kotiseutu elokuva
Leijonasydän 2013 - Ensimmäinen elokuva jonka kävin katsomassa avomieheni kanssa
Lumikki ja Seitsemän Kääpiötä ja Tuhkimo 2014 - Erikoisnäytökset Helsingin Orionissa, mukana Disneyn Taikalinna- foorumilaisia
Vares Sheriffi 2015 - Ensimmäinen ilmaiseksi näkemäni elokuva leffateatterissa 

Tähän mennessä elokuvateatterilippuja (joita on siis kerätty Rölli ja Metsänhengestä alkaen) on 166 kappaletta. 67 on ulkomaisia elokuvia, 30 animaatioita ja 69 suomalaisa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti