Lippukokoelma

Lippukokoelma

torstai 20. kesäkuuta 2019

Aquamarine

Aquamarine on kaunis ja kesäinen teinikomedia ja sitä voisi periatteessa sanoa ihan high school- komediaksi, mutta sijoittuu hahmojen kesälomalle. Katsoin tämän ensikerran joskus yläasteiässä ja vaikka hömppäähän tämä onkin, niin Aquamarine on todella kaunis kesäkuvaus kahden teinityöt isoksi kasvamisesta.
Aquamarine leffan mainosjuliste
On kesän loppu. Parhaat ystävykset Hailey ja Claire nauttivat toistensa seurasta kun vielä voivat, sillä Hailey on muuttamassa äitinsa kanssa Australiaan. Molemmat työt ovat pihkassa samaan uimavalvoja poikaan Raymondiin, joka on heitä pari vuotta vanhempi. Yhdessä yökyläillessä tytöt tekevät hupsun taian, jolla toivovat että Haylayn ei tarttisi muuttaa. Apu saapuukin yllättävältä suunnalta. Yöllä tulee myrsky ja aamulla Clairen isoäidin uima-altaalta löytyy kummia suomuja. Tyttöjen lisäksi niihin pistää silmnsä talonmies Leonard. Seuraavana yönä Claire ja Haylay tutkivat allasta tarkemmin ja sieltähän löytyy merenneito, joka on huuhtoutunut myrskyn mukana. Merenneidon nimi on Aquamarine ja hänellä on ongelma. Hänen isänsä pakottaa hänet avioliittoon, ellei Aqua 3 päivän sisällä ehdi todistaman isällensä, että rakkautta on olemassa. Asiaa helpottaa se, että päivisin Aqua saa pyrstön tilalle jalat.
Aquamarine, Hayley ja Claire vintage-liikkeessä shoppailemassa
Aquan rakkauden kohteeksi valikoituu tietty Raymond ja Claire ja Haylay saavat antaa tyttöneuvoja miten isketään poikaystävä. Kepeästi päästään Raymondin nykysestä tyttiksestä Ceciliasta eroon, käydään shoppailemassa porukalla, kierretään markkinoita ja vietetään aikaa rantabailuissa. Raymond ei kuitenkaan 3 päivän lyhyellä tutustumisella ihan rakkauden tunteita saa aikaan, joten Aquamanin aika on lopussa. Kun isä on jo viemässä tyttöä tyrskyihin, tulee Haylay ja Calire avuksi. He tunnustavat rakkautesa uudelle ystäväle Aquamarinelle. Parastahan on, että kun auttaa merenneitoa hädässä saa toivoa jotain. Vaikka aluksi tyttöjen suurin toive oli se ettei Haylay muuttaisi, niin lopussa Haylay itsekkin kokee, että ei hän voi olla äitinsä uran esteenä. Toive jää odottamaan tuonnemmaksi. Raymondiakaan ei kannata enään toivoa, sillä hän antaa molemmille kiitospusut, kun on heidän avullaan saanut tutustua Aquaan. He lupaavatkin tavata tulevaisuudessa, vaikka Raymond muuttaakin opiskelemaan.
Markkinoilla ray antaa Aqualle kumidelfiinin
Kesäisen hömpän lisäksi Aquamarine näyttä oivallisesti päähenkilötyttöjemme kasvua ja ongelmia. Claire on menettänyt vanhemmassa merionnettomuudessa ja siksi hän pelkää vettä. Lopussa hän kuitenkin uhmaa pelkonsa ja alkaa nauttimaan uimisesta. Hän on Hayleyta nuorempi, naivimpi ja herkempi. Kun Claire käy vähän uhittelemassa Raymondia ja biletyypit ovat heittämässä häntä altaaseen, niin Claire itkee kauhusta. Hän aluksi häpeää vesipelkoaan, mutta onneksi rohkaistuu ystäviensä avulla siitä. Claire ajattelee itsekkäästi, että Haylayn lähtö nimen omaan koskee vain häneen ja ihan tyystin unohtaa, mitä Haylay itse tahtoo. Eräässä kohtauksessa, kun Haylay ja Calaire tappelevat Haylay ihan huomauttaakin siitä, että heidän ystävyyssuhteessaan Claire on riippuvainen hänestä, ei päinvastoin. Haylay kun on rohkeampi ja itsekkäämpi, niin hän olisi saanut kenet tahansa kaverikseen. Maihin ilmestynyt Aqumarine on heitä muutaman vuoden vanhempi ja todella itsevarma itsestään. Hän ei häpeile nolostumistaan ja osaa nauraa itselleen. Mikä tärkeintä, hän pitää Clairea ja Haylayta yhtä suuressa arvossa. Molemmat tytöt osaavat ottaa onneksi oppia Aquamanin terveestä itsevarmuudesta. Pidän kovasti siitä, kun shoppailukohtauksessa Haylay ja Calire olisivat halunneet mennä merkkivaateliikkeisiin ja pukeutua "ihan kuin muut", mutta Aqua saa heidät vintage-liikkeeseen etsimään ja kokemilemaan omaa tyyliä. Aquamarinen hahmossa onkin parasta hänen tapansa olla. Itseä ei arvosteta korkeammalle.
Blondi Cecilia isin maksaman auton ratissa ja pissiskamut kyydissä
Mieskarkkina Aquamarinessa on Raymond. Hän on ehkä vähän pollea, mutta ihan hyvätahtoinen kaveri, joka ei halua pahaa ja johon on helppo ihastua. Vastapariksi Aquamarine saa Raymondin exän Cecilian, joka on isänsä rahoilla maksetulla autolla ajava pissis. Hän on herkullisen glitter ja kateellinen niin näkyvästi Aqualle, että naurattaa. Parastahan on kun Cecilia nolaa itsensä suorassa uutislähetyksessä, kun väittää Aquamarinen asuvan vesitornissa. Niin hän asuikin, kunnes talkkari haki hänet sopivasti pois sieltä. Talonmies Leonardo on vähän kummallinen hiippari jota kaikki pelkää, mutta lyhyesti hänkin luo ystävyyssuhteen Aquamarineen. Toiveeksi Leonard saa haluamansa naisen, Clairen mummon. Sara Paxton esittää Aquamarinea hyvin aidosti ja luo tämän aurinkoisen persoonan hyvin esille. Haylayna toimii teinipoppari Jojo, eikä ole ollenkaan hullumpi. Hänessä on yritystä vähän enemmän, kuin Emma Robertsin Clairessa. Emma Roberts on muistaakseni jotain sukua Julia Robertsille, mutta he kumpikaan eivät ole kovin aitoja näyttelijöinä. Julia on vain yksikasvoinen, mutta nuorella Emmalla on taipumus tässä roolisa vähän puskea näyttelemistä liikaa esille. Muut näyttelijät ajaavat ihan asiansa.

Aquamarinea voidaan pitää aivottomana viihteenä pikkutytöille, mutta joskus viihteen alta paljastuu yllättäviäkin teemoja. Jenkkien high school elokuvat sitä harvoin tekevät, mutta Aqumanille annan piteet terveen päähahmon itsekunnioituksesta sekä persoonasta, josta jokainen katsoja voi ottaa mallia.
Aquamaista juhannusta kaikille!

1 kommentti:

  1. Emma Roberts on muistaakseni Julia Robertsin siskon tyttö tai veljentyttö. Aquamarine on just hyvä kesä leffa.
    -Nike

    VastaaPoista