Lippukokoelma

Lippukokoelma

torstai 10. toukokuuta 2018

Pokémon Yhden voimlla ja Unown loitsu

Pokémon maratonini veteli nyt viimeisiään ja sain katsottua nämä loputkin pokémon elokuvat, jotka omistan. Unown loitsun aikaan pokémon huumani oli jo laskemassa muutenkin, joten tätä enempää en pokémon elokuvia ole koskaan katsonut. Lapsena muistelen pitäneeni Yhden voimalla elokuvasta ja Unown loitsu elokuva meni juoneltaan aina minulta vähän ohi, mutta tykkäsin siitä, koska suosikkihahmoni teki paluun.

Yhden voimalla elokuvan juliste
Yhden Voimalla
Ash, Misty ja joku vihreätukkanen hiippari Brockin äänellä viettävät aikaa jossain ihme paikassa ja he päätyvät jonnekkin juhliin, missä Melody niminen tyttö kertoo Ashin olevan valittu. Hänen täytyy hakea kolme lasipalloa tuli-, jää- ja saamasaarelta ja vietävä pallot pyhään paikkaan. Siellä Melody sitten soitaa jollain simpukanmallisella nokkahuilullaan laulun. Miksi näin? Koska joku ihan randomi ukkeli on päättänyt kerätä harvinaiset tarupokemonit Moltresin, Zapdosin ja Articunon ittelleen. Moltres hänellä on jo vankina ja siksi säätila ulkona heittelee ihan ihmeellisesti. Ash lähtee Tulisaarelle hakemaan palloa ja sen hän sieltä saakin, perässä tulevat muut kaverit. Salamasaarelta Ash löytää pallon naamansa edestä ja siellä hän törmää Zapdosiin. Zapdos ja Ashin Pikatchu juttelevat ja Zapdos haluaa näköjään vallata kaiken. Rakettiryhmäkin on koko matkan ollut pääporukkamme persuuksissa ja Miau toimii ihmisille tulkkina. Iso keräilijämme saa ihmelaitteillaan Zapdosinkin kiinni ja siinä tulee Ash kumppaneineen mukana. Misty tuomitsee keräilijän toimet, mutta tämä ei näe hommissaan mitään väärää, vaan lähtee suuntaamaan kohti Articunoa. Ashin ja Rakettiryhmän pokémonit koittavat saada Zapdosin ja Moltresin vapaaksi ja jopa onnistuvat. He pääsevät pakoon ja menevät pyhään paikkaan, missä Ash laittaa kolme lasipalloa paikoilleen. Viimeinen pallo puuttuu, mutta pokémonien ja Rakettiryhmän avulla Ash pääsee Jääsaarelle. Siellä pallo saadaan haltuun, mutta Articuno, Zapdos ja Moltres mäiskivät toisiaan, eikä Ash meinaa päästä takaisin. Ihmeellinen tarupokemon Lugia tulee jostain yhtäkkiä esiin ja vie Ashin takaisin tuonne pyhään paikkaan, missä pallo saadaan paikoilleen ja maailma pelastuu. Kaikki meni juuri niin kuin tarussa sanotaan ja Melodyn soittama Lugian laulu nokkahuilulla saa koko maailman taas elämään.

Pokémonit kerääntyvät katsomaan säämuutosta
Pokémon Yhden voimalla on juoneltaan vähän sekava ja tylsä elokuva, koska se ei perustu oikein pokémoneihin vaan tarinan keskiössä on taru, jota toteutetaan. Puhutaan valitusta ja yhtäkkiä keksitään, että kun "Maa on muuttuva tuhkaksi" tarkoitetaan Ashia, sillä Ash  tarkoittaa suomeksi tuhkaa. Kuka tahansa olisi oikeasti voinut ottaa hänen vastuunsa, mutta Ashin tärkeyttä tässä tarun tarinassa ei mitenkään pohjusteta ja selkeytetä. Alun keräilijä on myös todella heikko hahmo, sillä hänen taustojaan ei lähes lainkaan kerrota. Tätä vain sattuu kiinnostamaan tämmöset yyberharvinaiset tarupokemonit. Kun Zapdos ja Moltres saadaan vapaiksi, niin itse heeboa ei näy seuraavan kerran kun vasta ennen lopputekstejä. Eniten elokuvassa minua kuitenkin häiritsee se, että missä on Brock? Tämä elokuva tuli suomeen ennen pokémonien toista kautta ja siksi se pistää mietityttämään. Tämä tyyppi on kuulemma juurikin sillä kaudella, joka suomessa jätettiin näyttämättä, mutta Brockin ääninäyttelijä on annettu tälle. Se lievästi sekoittaa pakkaa ja haluan vain ajatella että tuo tyyppi on Brock valepuvussa. Paljon on pokémoneja myös lisääntynyt niiden 151 lisäksi, jotka minä tunsin. Lugia niistä on eniten esillä, enkä oikein pidä siitä tyylistä, että hän puhuu tässä elokuvassa Ashille. Rakettiryhmällä ei ole tarinaa ollenkaan, vaan he toimivat katsojien viihdykkeenä. Parhaimmat naurut saankin juuri ennen lopputekstejä, kun James miettii onko hyvä juttu kun ei tehty mitään. Onneksi Jamesina tässä vielä toimii Veli-Matti Ranta ja muutkin suomidubbaajat on tuttuja ääniä itse sarjasta. Valitettavasti, vaikka Yhden Voimalla koittaa olla kuinka eeppinen, se on vain yksi lisätarina pokémon maailmassa, eikä tuo pokémonmaailmaan mitän muuta uutta, kuin vähän räiskintää ja taruja. Sekä tietenkin pokémonin, joka toivoisi omistavansa housut.

Olisipa housut
Pokémon 3 elokuvan juliste

Unown loitsu
Pikkutyttö Molly asuu isänsä kanssa, joka tutkii tarupokémoneja. Hän on saanut tiedot Unown pokémonista ja lähtee tutkailemaan niitä lähempää. Unown vie Mollyn isän johonkin toiseen ulottuvuuteen ja alkaa hallita Mollyn ajatuksia. Molly luki isänsä kanssa satukirjaa, jossa on Entei pokémon ja Molly luo mielikuvituksellaan Entein, joka on hänen isänsä. Unown loitsun avulla Entei vahvistuu ja tottelee kaikkea mitä Molly toivoo. Hän eristää heidän kotinsa kristallein, niin ettei kukaan pääse heidän kartanoonsa. Ja miten tämä Ash Ketchumiin liittyy? Ash, Misty ja Brock ovat menossa Pokémon Centeriin, kun näkevät että koko paikka on aivan kristallein villiintynyt. Kotipuolesta Palletista Ashin äiti ja Professori Oak saapuu paikalle pohtimaan tilannetta, sillä he tunsivat Mollyn isän. Ash ilahtuu äidin näkemisestä, mutta se ei kestä kauaa kun Entei vie Ashin äidin. Molly kun toivoo omaa äitä ja Entei lumoaa Ashin äidin luulemaan olevansa Mollyt äiti. Ash, Misty, Brock ja jostain kumman syystä Rakettiryhmä lähtevät jokea pitkin tähän lumottuun kartanoon, jossa Ashin äiti on vankina. Hän pääsee transsistaan, kun näkee telvisiossa Ashin kuvan. Molly ei tahdo tunkeilijoita, joten hän unellaan toivoo itsensä vanhemmaksi ja haastaa ensin Brockin pokémonotteluun ja vielä Mistynkin. Näiden aikana Ash ehtii äitinsä luo ja he yhdessä päättävät lähteä. Molly ei suostu päästämään luulemaansa äitiä pois, joten Entei tulee suojelemaan häntä. Jostain kummasta paikalle ilmestyy Ashin Charichard, joka tappelee Entein kanssa pitkän ottelun, kunnes Molly sanoo vihdoin Ei. He päättävät kaikki lähteä pois, mutta Unownit ovat heidän reitillään. Entei on aluksi ylpeämielinen, eikä suostu auttamaan, mutta Mollyn tuen avulla saa Unownien loitsun purettua ja koko kristallinen unimaailma muuttuu jälleen kartanoksi. Entei haihuu pois ja kaikki on jälleen iloisia.

Unown loitsu vie meidät vielä kauemmas tästä minulle tutusta pokémonmaailmasta ja siksi onneksi en sarjaa enään tuolloin seurannut. Ainoa positiivinen asia on Brockin palaminen tarinaan. Kun Molly haastaa Brockin ja Mistyn pidän siitä, että he käyttävät omia alkuperisiä tuttuja pokemoneja kuten Brock Zupattia, Vulpixia ja Onixia ja Misty Goldeenia ja Starmeeta. Kaikki Mollyn käyttämät pokémonit ovat minulle ihan uusia, samoin Ashilla monet. Ihmettelen kanssa kun Ash heittää poképallonsa taivaalle, niin miksi sieltä tuleekin aina joku pieni ruipelo pokémon. Olisi edes vähän näyttävyyttä saanut olla. Ashin äiti ja Professori Oak ovat tuttuja sarjasta ja on hellyyttävää, että Ashin äitiä on saatu tarinaan mukaan. Tässä on hyvin pohjustettu, että Ash ja Molly ovat ihan pienenä olleet ystäviä ja leikkineet yhdessä Professori Oakin luona ja Ashin äiti ja Mollyn isä ovat vanhoja opiskelukavereita. Mollyn äidistä ei leffan alussa ole puhetta, mutta jontekin olin olettanut hänen kuolleen. Jossain sivulaiuseessa Professori Oak oli puhunut hänenkin katoamisestaan. Lopputekstien aikana vasta Molly sai olla lumouksesta vapautuneen isänsä kanssa ja joku nainenkin siellä tuli häntä vastaan.

Entei, Molly ja Ashin äiti
Rakettiryhmällä harmikseni on tässä elokuvassa vielä pienempi statiksen rooli kuin edellisessä elokuvassa. Edes yhtään hyvää vitsiä he eivät heittäneet. On suuri sääli, että Rakettiryhmää vain roikotetaan mukana, eikä heille mitään omaa sivutarinaa saa edes aikaan tehtyä. Jamesin äänikin on jo muutettu uudeksi, joten siitä en anna pisteitä. Hahmoja tulee paljon esille, mutta onneksi Mollyn ja hänen isänsä tarina aloitetaan rauhassa omassa  prologissa. Itse elokuvan tarina ei minusta ole mielenkiintoinen, silä Ash ei edes liittyisi siihen, ellei Molly luuisi jotain toista naista äidikseen. Kaiken kaikkiaan tämä pokémon tarina ei minulle liity niihin aitoihin pokémon muistoihin ja siksi varmasti hyväkin että kasvoin sarjasta ulos. Alkuperäisille Indigo League ajan pokéfaneille elokuvista voin siis suositella vain ensimmäistä Pokémon elokuvaa Mewtwo vs Mew, sillä se edes jotenkin liittyy ja kunnioittaa alkuperäisen sarjan henkeä. Nämä kaksi jatko-osaa menee aiheiltaan kovasti ohi ja vaikka pokétappeluita on vähemmän, niin ne ovat niin uusilla pokémoneilla, ettei heidän tekniikkansa kiinnosta ja ottelut ovat paljon pitkitetympiä turhan takia.

Miau, James, Jessie, Ashin äiti, Molly, Brock, Misty, Ash, Pikatchu ja Charichard

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti