Lippukokoelma

Lippukokoelma

keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

Mamma Mia!

Mamma Mia! elokuvan kävin aikonaan elokuvateatterissa katsomassa. Ennakko-odotuksia ei sillon ollut lainkaan, sillä en Abban lauluja sielloin edes kovin montaa nimeltä tiennyt. Tämä kesäelokuva on saanut minut eniten tutustumaan Abban lauluihin, jotka on kyllä ihan hyvän tuulen lauluja.

Sophie (Amanda Seyfried) on menossa naimisiin ja äidiltään Donnalta (Meryl Streep) salaa kutsuu  kaikki kolme isäehdokastaan paikalle: Harryn (Colin Firth), Billin (Stellan Skarsgård) ja Samin (Pierce Brosnan). Sophie koittaa kahden ystävänsä kanssa viime hetkellä  saada selville kuka kolmesta Donnan nuoreuuden rakkaudesta on hänen oikea isänsä. Kun Donna näkee nämä ex-heilansa hän ilostuu ja hämmentyy samalla. Hän ystäviensä kanssa valmistelee Sophien häitä, mutta ihmettelee, miksi eksät on oikein tullut paikalle. Sohie tutustuu isäehdokkaisiinsa, mutta ei voi olla varma kuka heistä on hänen oikea isänsä. Hän jokaiselta koittaa sitä vähän selvittää ja näin jokainen mies luulee olevansa Sophien isä. Kaikki suostuvat saattamaan Sophien alttarille, mutta lopulta Sophie pyytää saattajaksi Donnan. Sulhasensa Skyn kanssa tulee riitaa ja silloin Sohie tajuaa, ettei ole väliä kuka isä oikein on. Kirkossa vasta Sophie sanoo Donnalle kutsuvansa miehet paikalle ja Donna myöntää, ettei itekkään ole 100% varma kuka miehistä on Sophien isä. Isäehdokkaat sulassa sovussa suostuvat kaikki oemaan Sophien isänä, mutta tyttöpä ei tahdokkaan enää naimisiin. Häm päättää lähteä Skyn kanssa kahdestaan matkustelemaan. Ettei hyvät hääjärjestelyt mene hukkaan Sam kosii elämänsä rakkautta Donnaa ja vastaus on I do.

Mamma Mia! elokuvan mainosjuliste
Elokuvan juoni on aika löyhä niin kuin musikaaleissa on tapana. Laulut vievät juonta kuitenkin hyvin eteenpäin, mikä on hienoa, sillä niitä on paljon. Lauluilla kuvataan hahmojen tunteita, Donnan menneisyyttä, hauskuutta, tanssia ja keskusteluja. Eniten itse pidänkin tässä elokuvissa olevista ns. dialogilauluista, joissa lyriikat toimivat hahmojen repliikkeinä. Siksi varmaankin S.O.S on tämän elokuvan ihan suosikkilauluni.

Elokuvassa on paljon minulle tuttuja ja hyviä näyttelijöitä: Amanda on tuttu Mean Girlsista, Meryl Streepiin ihastuin Kuolema Pukee Häntä katsoessani, Pierce Brosnan on James Bondina ja Phileas Foggina tehnyt vaikutuksen, Colin Firh on Bridget Jonesien kautta ja Donnan toinen paras ystävä on Harry Pottereissa Wasleyn perheäiti Molly. On mukava nähdä tälläisiä tuttuja näyttelijöitä musikaalissa, sillä heidän laulunlahjoistaan minulla ei ollut entuudestaan mitään käsitystä. Mutta voi luoja kuin mahtavasti Marilyn Streep osaa laulaa, en voi kuin ihailla. Pierce Brosnaniin rakastuin kanssa entistä enemmän, luoja mikä lauluääni. Tykkään elokuvan kepeästä ja romanttisesta tunnelmasta, mitä nämä Abban laulut tuovat.

Can't you hear me darling, S.O.S.
Elokuvassa on upeita Kreikkalaisia idyllisiä maisemia ja hauskoja joukkokohtauksia. Tuntuu että joka välissä tässä on juhlat menossa. Varsinkin puvustus tukee tätä tunnelmaa, sillä päivisin ollaan kevyissä hellevaatteissa ja iltaisin bilejuhlablingbling mekoissa, mikä sopii mahtavasti Abban tyyliin. Paras yksityiskohta puvustuksessa on Donnan farkkuhaalarit. Ne on jotenkin niin hipit kuin olla ja voi. Mamma Mia! on kaunis kesäelokuva, josta tulee helposti hyvälle mielelle. Elokuvalle on Wikipedian mukaan tulossa ensivuonna jatko-osa "Mamma Mia: Here we do again!" Toivottavsti se toteutuu, sillä tälläisiä iloisia hyvän tuulen musikaaleja katsoisi mielellään useammin.

Juhannustaikaa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti