Lippukokoelma

Lippukokoelma

perjantai 2. kesäkuuta 2017

James Bond 25 ja 26

Toistaiseksi viimeisten Bondien pariin olla viimein päästy ja katsomismaraton on ohi. Yhteenvetona voin sanoa, että olen nauttinut kyllä matkastani James Bondin toiminnan parissa ja iham mielelläni tulevat Bondit käyn elokuvateattereissa katsomassa. Bondeissa minulle on noussut tärkeiksi hyvät alkutunnarit, mielenkiintoiset hahmot, upeat lokaatiot, kuiva huumori sekä tietty itse Bondin karisma. Daniel Graicista en alkuksi Bondina kummosemmin pitäynt, mutta Skyfallissa hänen inhimillisempi puolensa tulee esiin ja siksi hän saa minunkin siunaukseni. Jos hän vielä tulevissa Bondeissa tulee mukana olemaan, en pahastu.

Skyfall
Tästä sain etukäteen kuulla mieheltäni kovia kehuja ja siksi odotukset oli kovat. Elokuvan alkupuoli menee perusrymistelyhengessä, mutta puolivälissä tyylilaji muuttuu toiminnasta draaman puoleen. Pahiksen selvitettyä ja paettua päädytään M:n kanssa Bondin sukutilalle, missä itse draama alkaa. Bondin kotitila on aika ränsistynyt, mutta se taas tuo tarinaa enemmän itse James Bondin elämään. Siellä tavataan paikan riistanvartija, jolla on tärkeä sivurooli M:n pelastamisessa. Hän myös tuo esille puukon, joka enteilee sitä, kuinka Bond tälläkertaa päihittää pahiksensa. Bond yrittää thota vihollisensa räjäyttämällä koko sukutilansa, mutta eihän pahisniin helpolla tuhoudu. Bond, M, ja riistanvartija pääsevät pakoon talon salaluukun ja kellarin kautta. Leffan dramaattisin kohtaus eli M:n kuolema tapahtuu pienessä katedraalissa. En voinut lainkaan uskoa, että M tapetaan. Hän on Judi Dnechin hahmona noussut suosikikseni ja siksi en vain voinut uskoa näin käyvän. Bond sai vihollisen tapettua juuri viime hetkellä puukolla, mutta M oli jo sitä ennen haavoittunut pahasti ja kuolee lopulta Bondin käsivarsille. Elokuva on James Bondien 50 v juhlavuosielokuva, joten pieniä viiitteitä menneisiin elokuviin on haluttu tuoda. Vanha auto on kerätty pois naftaliinista, Q:n hahmo tulee nuoren nörtin muodossa takaisin ja uusi Moneypennyikn Bondin maailmaan saadaan, elokuvan alun neitokaisesta. Uusi M näytetäänkin elokuvan lopussa ja sehän paljastuukin alussa olevaksi ministeriksi. MInulle tämä Ralph Fiennes on enemmin tuttu Harry Potterin Lordi Voldemorttina. M on saanut käyttöönsä jopa vanhoissa Bondeissa olleen toimiston, joka on mukava viittaus alkupään Bondelokuviin.

Skyfall elokuvan mainosjuliste
Spectre
Spectre järjestö mainitaan jo alkupään Bondeissa, mutta sillon en vielä kunnolla tiennyt mitä se tarkoittaa. Spectrellä on sama ohjaaja kuin Skyfallilla ja ohjaaja on tietoisesti halunnut tuoda Q:n ja M:n hahmoja enemmän Bondin maailmaan. Spectre alkaa upealla kuvauksella Mesicon kuolemanpäiväjuhlista. Koko tapahtuma näyttää kuin se olisi vain yhdellä kameranotolla tehty ja on visuaalisesti kyllä karkkia silmille. Kuolemanpäiväjuhlissa on mitä upeimpia maskeja ja toiminta on hyvin saatu ujutettua mukaan. Kun päästään itse tarinaan alkutekstikohtauksen jälkeen, niin tunnelma lössähtää. Minulla kesti kauan päästä juoneen kiinni, kunnes nappasi. Bond monien mutkien jälkeen pääsee erään naikkosen luo, joka kertoo mikä on Spectre ja miten hänen isänsä liittyy siihen. Spectren johtajaksi paljastuu Blofeld ja hän vielä paljastuu Bondin velipuoleksi. Bond kun on aikonaan jäänyt orvoksi ja hänet on adoptoitu toiseen perheeseen. Sivutarinana on kuinka Britannian hallitus haluaa luopua 00-ohjelmasta ja agenteista. Uusi M ja Q joutuvat kovien paineiden eteen, kun Bond sooloilee  Blofeld tuhoamista. Paljon rymistelyä ja jännitystä tapahtuu, kunnes M pääsee Britannian hallituksen tyyppien niskan päälle. Blofeld jää kuitenkin eloon, mistä voimme päätellä, että uutta Bondia on vielä tulossa. Näkyyhän se lopputeksteissäkin. "James Bond Will Return"

Spectre elokuvan mainosjuliste
Pakko tähän loppuun mainita, että minusta on todella koomista, kun Blofeld paljastuu James Bondin velipuoleksi. Ironia liittyy jälleen kerran Austin Powerseihin. Blofeld on aikaisemmin ollut näissä 60-luvun bondeissa ja on vastinie Dr. Evelille. Austin Powers ja Kultamuna ilmestyi vuonna 2003 ja siinähän palastettiin Austinin ja Dr. Evelin olevan veljiä. Nyt myöhemmässä Bondissa Blofeld ja Bond on velipuolia. Onko käsikirjittajat kattonut Austin Powersin tätä ennen ja halunneet parodioida tuon juonenkäänteen sieltä, kun Austinit taas kaiken muun on parodioinut James Bondista? Mene ja tiedä, mutta Austin Powersin varmasti tulee lähiaikoina katsottua ihan vain tämän takia. 

Ihan pian minulla on suuntana James Bond museo Lontoossa, missä varmasti saan kaikkea herrkua nähtäväkseni Bondiin liittyen. Toivon, että uusi James Bond elokuva tehdään tässä lähivuosina. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti