Lippukokoelma

Lippukokoelma

lauantai 21. tammikuuta 2017

James Bond osat 7-9

Bondeissa ollaan edetty taas eteenpäin. Tässä Bond kimarassa nyt ollaan päästy jo vaiheeseen, jossa Bondin näyttelijät vaihtuu ja näin ollen kaikissa kolmessa Bondissa on eri näyttelijät. Hänen majesteetinsa salaisessa palveluksessa Bondina on George Lazenvy, Timantit ovat ikuisia Bondina palaa takaisin Sean Connery ja sitten Bond vaihtuukin Elä ja anna toisten kuolla elokuvaan Roger Mooreksi.

Hänen majesteettinsa salaisessa palveluksessa
Bond seikkailee Alpeilla ja metsästää leffan pahista Blofeldia. Jylhissä, komeissa vuoristomaisemissa Bond keikailee kauniita naisia ja laskee kelkalla jyrkistä mäistä Blofeldin perään. Bond myös kokee kaunista maalaisromantiikkaa, kun kosii bondtyttöä oikein heinäladossa. Loppu näyttääkin onnelliselta, kun Bond menee oikeasti vihille, mutta juuri alkava häämatka loppuu lyhyeen kun tuore morsian surmataan ja hän kuolee rakkaansa käsivarsille. George Lazanvyn ainoa Bond on oikein kivaa ja kaunista katseltavaa upeitten maisemien ansiosta ja loppukin tuli ihan yllättäen. Lazanvyn Bondissa kuitenkin vaivaa selvästi karisman puute. Hän ei ole tarpeeksi särmikäs Bondiksi ja siksi on varmaan hyväkin, että Sean Connery tekee comebackin seuraavassa elokuvassa.

Hänen majesteettinsa salaisessa palveluksessa elokuvan mainosjuliste
Timantit ovat ikuisia 
Sean Connery is back ja hyvä niin, häntä ehti jo kaivata. Connaryn Bondila on niin kova karisma, joka on ehtinyt kokonaan hurmaamaan minut. Timantit ovat ikuisia ei sisällä niin räiskettä ja räminää toimintaa, mikä on hyvä juuri tälläiselle ei-väkivallasta pitävälle katsojalle. Humoria tuo esiin mm. hassu homopari, jotka kyllä lentää laivalta mereen elokuvan lopussa ja koomisuutta lisää myös ihmeelliset akrobatia naiset, joista jäi ainakin mieleen näitten nimet Bambi ja Thumper (kaikki tietää faniuteni Disneyn Bambi elokuvaan, joten ei ihmekkään). Huumorin määrä tästä elokuvasta jäikin enemmän mieleen, kuin itse juoni. Jotain klooneja löytyi ja vesillä seilataan, mutta upeat Bondelokuvien perinteiset maisemakuvaukset jäi nyt jotenkin puuttumaan. Diamonds are forever tunnutkappale on aikamoimen korvamato, joka jäi ainakin omaan päähäni kummittelemaan.

Timantit on ikuisia elokuvan mainosjuliste
Elä ja anna toisten kuolla
Bond päätyy Caribbealle tutkimaan huumeplantaaseja ja tapaa liudan mustia miehiä, jotka koittavat tätä tappaa joka välissä. Muutamaa naistakin Bond koittaa vikitellä epätasaisin tuloksin, mutta koskaan ei voi tietää kenen puolella mimmit ovat. Ennustajana toimiva Solitare päätyy lopulta Bondin mukaan. Mieleenpainuvia kohtauksia on venetakaa-ajo, joka oli aika kovaa ja hurjaa katsottavaa. Kuulemma ennätyksiä on tuota kohtausta kuvatessa rikottu ja varmasti sen tekeminen on siihen aikaan kuulostanut ihan hullujen touhulta. Enitenjännittävin kohtaus oli kuitenkin Bond krokotiilien ja alligaattoreiden keskellä. Leffan mukana olleessa dokumentissa kerrottiin Bondin juoksun krokotiilien päältä olleen aito, mutta sen oli tehnyt krokotiilien oma isäntä. Aika hurjaa tehdä tuollaisia stuntteja vaarallisten oikeitten eläinten kanssa. Kuulemma viisi kertaa oli stuntti kuvattu, kunnes oli onnistut noin hyvin. Perinteistä lopputaistelua Elä ja anna toisten kuolla elokuvassa ei onneksi ole, vaan pari pienimutoisempaa taistelua. Maan alla hukutettiin muutamia pahiksia, voodookeisari heitettiin käärmeiden täytteiseen arkkuun ja vielä kotimatkalla junassa hakataan ikunasta pihalle kaveri, jolla on rauta"koukku" kädessä. Varsinaisesti upeat maisemat tästäkin puuttui, mutta enemmän tulikin keskityttyä siihen, miten Roger Moorelta Bondin rooli onnistuu.

Elä ja anna toisten kuolla elokuvan mainosjuliste
Roger Moorella on nyt isot saappaat täytettävänä. Bondin ulkonäkö vaihtuu tummasta ruskeahipiäksi ja silmätkin on yhtäkkiä jäänsiniset. Vaikka kulemma Roger Moorea on herrasmiesmäisemmäksi Bondiksi kutsuttu kun Sean Connerya, niin minun mielestäni hän oli vähän liian nössö. Naisia ei meinata millään uskaltaa edes aseella osoittaa, niin on se nyt vähän liian kevyttä salaiseksi agentiksi. Hänen asenteensa muuten Bondina on rauhallinen ja ei niin hätäilevä. Ensin hän koittaa puhua, ennen kuin ottaa aseen esille. Hänelle kuitenkaan Bondin kuuluisat one-linerit ei ihan minusta istunut suuhun, sillä ne ovat yleensä aika ironisia ja pahansuopeita, eikä ne tähän vähän pehmommalle Bondille kuulosta luontevalta. Roger Moor kun nyt kuitenkin on seuraavissa Bondeissa niin kyllä hänelle vielä mahdollisuuksia annan ja toivon, että mies saisi vähän särmää tähän roolinsa ympärille. 

1 kommentti:

  1. Kiva juttu :)

    Tervetuloa tutustumaan Suomen suurimpaan Bond-sivustoon
    007 Travelers: www.007travelers.blogspot.com

    VastaaPoista