Lippukokoelma

Lippukokoelma

lauantai 7. marraskuuta 2015

Idoleitani: Mikko Leppilampi

Suurin osa kaikista idoleistani on elokuvista ja/tai televisiosta tulleet minulle tutuiksi. Yleensä nämä ovat olleet näyttelijöitä/ääninäyttelijöitä tai taustatekijöitä, joita aloin pikkuhikjaa tunnistamaan. Monet suosikkieani tärkeimmät roolit ovat jo takana päin, mutta onneksi heidän jälkensä elää vanhoissa julkaisuissa. Näillä "esittelyillä" pyrin hahmottamaan mitkä tekeleet ovat saaneet kyeisen tekijän itselleni merkityksellisiksi.

Esittelyvuorossa on tällä kertaa suuri esikuvani näyttelijä laulaja Mikko Leppilampi!

Ensikosketus: Kylmänä lokakuun iltana  vuonna 2003 kävimme äitini ja kahden ystävämme kanssa elokuvateatterissa katsomassa elokuvan Helmiä ja Sikoja. Mainosjulisteessa lupailtiin: "Naurat tai itket ja naurat." Ainakin minä tuli salista ulos kyyneleet silmissä. Varmastikkaan mulle ei edes puolet vitseistä auennut silloin 12-vuotiaana, mutta rakastuin elokuvaan. Sen vhs-julkaisua katsoin monta kertaa päivässä ja se oli yksi ensimmäisiä elokuvia, joita päivitin dvdlle ja joista aikoinaan katsoin kaikki ekstrat kommenttiraitoineen. Leppilammen esittämä Läde oli ihana tarinan keskushahmo, vaikkei hänellä olekkaan elokuvan perheessä niin selvästi omaa juttuaan, mitä muilla veljeksillä. Helmiä ja Sikoja jälkeen tuli hyvin vahvana Keisarikunta, joka oli pitkään kiakkien aikojen suosikkielokuvani. Kävin sen katsomassa teatterissa kahdesti ja silloin Leppiskauteni taisi olla ihan kuumimmillaan. Seinäni oli tapetoitu hänen julisteillaan ja keräsin kaikki vastaantulevat lehtileikkeet sun muut leikekirjaani. Kävin katsomassa myös Helsingin Kaupunginteatterin Hairspray näytelmän, ihan vain Leppilammen takia. Ja vaikka Leppilampi ei ole pitkään aikaan näytellyt missään, en yhtään epäile, ettei hänellä ole taitoja tallella. Minua harmittaa suunattomasti, kun hän tekee nykyään vaan Tanssiitätienkanssa juontoja. Päästäkää Leppilampi takaisin elokuviin!


 Muistettavimmat työt: Helmiä ja Sikoja Läde, Keisarikunnan Rempo, Tyttö sinä olet tähden lipevä levytuotantotyyppi D.T, Pahan Maan Tuomas, Madacasgarin Marty, Saippuaprinssin Kalle/Antero, Joulutarinan Hannus, 8 päivää ensi-iltaan Lauri, Härmän Esko ja uusimpien Varesten Ruuhio. Jokainen näsitä rooleista on vahvasti painunut mieleeni.

 Miksi juuri Leppilampi: Aluksi itsekkin epäilin (ja niin varmasti mediakin epäili) että jääkö Leppilampi nyt vain nuoremmaksi versioksi Tauno Palosta, joka tekee pelkkiä ensirakastajan rooleja. Härmässä tämä teki vihdoinkin sen poikkeuksen ja minusta loistavan roolisuorituksen. Leppilampi tekee siinä täysin erilaisen roolin, mitä häneltä oisi voitu odottaa ja se vain kuvastaa hänen lahjaansa ja kykyään muuntautua. Hänen roolinsa Ruuhiona myös uudemmissa Vareksissa on mukavan erilainen hänen alkupään symppisrooleihin. Leppilampi on todistanut osaavansa muuntautua. Hänellä on hyvä rytmi näytellä, mikä varmasti johtuu hänen musikaalisuudestaan. Onhan hän levyttänyt oman soololevynkin vuonna 2006.

Kyllä Leppikselle vaan sopii parta!
Suosikkini: Hyviä rooleja on niin paljon. Otan nyt suosikikseni sellaisen roolin, missä Leppis on ehkä lähimpänä omaa itseään ja varmasti juuri sen takia tässä vetoaa minuun. Eli Lauri 8 päivää ensi-iltaan elokuvassa. Siinä pystyn myös samaistumaan hyvin Laurin intohimoon näyttelemistä kohtaan.
Romeo & Julia näytelmä menossa 8 päivää ensi-iltaan elokuvassa
BONUS
Yhteiskuva Leppilammen kanssa. Yksi elämäni ikimuistoisimmista hetkistä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti