Lippukokoelma

Lippukokoelma

perjantai 4. syyskuuta 2020

Disney + palvelun odotuksia

Kun kuulin alunperin Disney + palvelusta, ajattelin automaattisesti, että sehän on kuin unelma täälläisele Disney nörtille. No, nyt se unelma on toteutumassa kun palvelu saapuu suomeen katsottavaksi 15.9. Paljon on mainostettu tätä ennakkoon ja ennakkotarjous 59,99€/vuosi on aika kohtalaisen hyvän hintainen. Vähän kuitekin vierastin ennakotarjousta, kun suomen sisältöä ei oltu julkaistu. Pelkäsin ostaa sikaa säkissä, kun mitä jos sinne ei tulekkaan Ankronikkaa? Mitä jos siellä on vain heidän mainostamaa Star Warssia ja Marvelia ja Simpsonia ja itse Disneyltä vain klassikkoelokuvat ja Pixarit? Ne kun sattuu olemaan jo omassa hylllyssäni. Muistn, että juhannuksena oli miehen veljen tyttöystvän kanssa puhetta, että voitas palvelu ostaa kuitekin kimppaan ja kun siskoni läht vielä kolmanneksi niin ostin palvelun, vaikken ollut varma sisällöstä. 20€/vuosi on jo todella hyvä hinta palvelusta.
Ja sitten se tapahtui; eilen julkaistiin lista mitä suomessa näkyy ja olin hypähtää kattoon! Kerron nyt tässä postauksessa ensin mitkä elokuvat ovat niitä jotka varmasti katson Disney + palvelusta ja alempana käydän vähän sarjoja läpi, jotka aivan ehdottomasti katson ja joista voin jo valmiiksi suositella muillekkin katsottavaksi.
Davy Crockett And The River Pirates
Davy Crockett, King Of The Wild Frontier


Tälläiset vanhat Disneyn seikkailuelokuvat ovat ehdottomasti näkemisen arvoisia. Davy Croketista tiedän vaon se biisin, mutta todlla uteliaana aion katsoa kyllä nämä seikkailuelokuvat. Varmasti on oikein vanhanaikasta lännen fiilistä näissä vilmeissä.
Dumbo (2019)
Tim Burton on ohjaajana heikentynyt, enkä Dumboa leffateatteriin mennyt katsomaan, kun live-actionit ovat saanut kovan inflaation 2010 luvulla. Kuitekin Dumbon trailerissa on niin koskettavasti näkyvillä Baby Mine laulu, että vain siksi tämä täytyy nähdä.
Muppet elokuvat

Ja näitähän sitten on monia. Muppetin joulusadun olen nähnyt ja vaikka muppetit ovat osittain karmaisevia, niin ne on kanssa aika kiehtovia. Näistä jotenkin tulee niin 90-luvun alku mieleen.
One Magic Christmas

Tuolla listalla oli muitakin näyteltyjä jouluelokuvia, mutta pienen tutkiskelun jälkeen tämä näytti satumaisimmalta. Muutenkin Disney on tuottanut laadukkaita jouluelokuvia. Mutta mitä tapahtui joulupukille leffan kyllä ostin juuri itselleni.
The Sign Of Zorro
Kuuluu Davy Croketin kassa samaan kastiin, tämä täytyy nähdä nyt kun on mahdollista. Disneyn Zorrolaulu on minulle tullut tutuksi vahoilta Sing-a-long-songs kaseteilta.
Nalle Puh elokuvat
Nalle Puhista on tehty niin monta elokuvaa, että varmasti minulla on osa katsomatta. Jarmo Koski vielä suomeksi Nalle Puhin äänenä on piste iin päälle. Nalle Puheissa on jotain niin helyyttävää, muta samalla jopa filosofista.
Ice Princess ja Prisnessapäiväkirjat 1 ja 2
Jääprinsessassa näyttelee Kim Catrall, joka tunnetaan paremmin Snkkuelämää Samanthana

Ihania prinsessatarinoita pikkutytöille. Nämä liveactonit on kilttejä ja kauniiita ja satumaisia. Tosin, miksi se Mia Prinsessapäivkirja kakkosessa ota sitä kaverinsa veljeä poikaystäväksi?
Disney Välitunti elokuvat 

Disney Välitunti Tehtävä Pelastakaa Kesäloma on ainoa Disney Välitunti elokuva joka suomeen on tuotu. Elokuvia on kuitenkin tehty kolme, joten odotan niin innolla, että saan nähdä nämä jako-osat!
Sitten sarjoihin, jotka varmasti tulen katsomaan...
Tikun ja Takun Peastuspartio

Olen tätä sarjaa lapsena katsonut englanniksi ja varmasti jotain jaksoja suomeksi. Jenkeissä kulkee nimellä Disneyn aamupiirretyt ja aivan varmana minäkin alan lauantaiaamuidin näitä katsomaan. Tiku ja Taku on tässä sarjassa mukavampia ja persoonalisempia, mitä Aku Ankka lyhytelokuvissa. Jos sarjasta tehtyjä suomikasetteja etsii, niin niillä on muuten nykypäivänä aika korkeat hinnat.
Varjoankka 

Ollaan vaarallisia! Jonkun kasetin tätä joskus omistinkin, mutta tuntuu ihan eriltä katsoa koko sarja, kuin muutama yksittäinen jakso. Varjoankka on vähän sukua Taikaviitalle, mutta ei kuitekaan. Paljoa tätä en lapsena ole katsonut, joten uteliaana hyppään änihin vaaroihin mukaan.
Kummikarhut

Kummikarhuja löytyy itseltäni pari kasettia ja yksi jakso jollain ikivanhalla videolla. Kummikarhut joi jotain Kummijuomaa ja hyppeli sinne tänne. Myös lohikäärmeitä ja prinsessoja ja velhoja muistaakseni sarjassa on.
Ankronikka

 Ei sääsket, eikä hyttyset vaan ANKAT! Tässä on pitkälti se syy, miksi hyppäsin kattoon. Kaikki kaudet, kaikki jaksot. Ankrnikka jos mikä on niin puhdasta Disneytä ettei mitään! Tämän sarjan pitää kaikki nähdä.
 Maailman paras tunnari:

Nokkapokka

Ankronikan epävirallinen jatkosarja, jossa ankanpojat ovat jo teini-ikäisiä. Sarjassa on ehkä vähän enemmän häslinkiä, mutta huumoria ei ainakaan puutu.
Pieni Merenneito
Pieni Merenneito sarja sjoittu aikaan ennen Pieni Merenneito elokuvaa. Tätä olen lapsena katsonut ja varsinkin mainoksia nähnyt omilla videokaseteilla. Jos vain saadaan vielä vanha Johanna Nurmimaan dubbaama Ariel tähän niin voi ihana!
Hopon poppoo

En itse sarjaa ole paljon katsonut, mutta koska Hopon Poppoo elokuva ja jako-osa Rampin Rämäpää on ihan loistavia, niin mieluusti tämänkin katson. Näissä vanhoissa animaatioissa on muuten jotenkin aivan klassinen tuo animaatiojälki. Siitä värimaalmasta huokuu sellainen 90-luvun karkintuoksuinen lauantai-aamu.
Disney Legend Of The Three Caballeros

Tämä onki ihan uusi sarja, mistä en ole koskaan kuullutkaan. Tykkään kovasti Caballeroista, niin kuin Don Rosa toteaa, Caballerot ovat Akun kanssa samalla tasolla ja siksi he kohtelevat toisiaan tasa-arvoisesti. Tämä sarja todellakin alko kiinnostaa.
Disney Välitunti

Ehkä tntematon, mutta aivan liian ala-arvoinen sarja. Tilasime 2004-2006 Disney Chanel kanavaa pitkälti tämän sarjan takia. Koulun pihan tyypit, heidän harrastuksensa, hierarkia ja opetttajat luovat miljööt mitä mielikuvituksellisimmille tarinoille. Kokoeilkaa, tämä sarja on ainoa laatuaan.
Dokumentit Disneylandeista katson varmasti

Eikä siinä kaikki. Lyhytelokuvissa oli monta sellaista, jotka katson mieluusti pitkästä aikaa. Löytyy myös paljon jouluelokuvia, jouluisia lyhytelokuvia, vanhoja lyhäreitä, pixarin lyhäretä, dokumentteja. En varmasti nouse sohvalta vuoteen, kun avaan sovelluksen. Enää ei tarvise pelätä pettyvän, nyt vain dotan kuin kuuta nousevaa vielä tämän 11. päivää. Joulu- ja synttärin samassa: Disney +! 

4 kommenttia:

 1. Wau! Tuollahan on vaikka mitä kivaa. :)
  Varjoankka, Ankronikka, Tiku ja Taku ja Nokkapokka olivat mun suosikkeja. Niitä aina lapsena katselin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitte kannattaa laittaa tilaus menemään. Ennakkoon kun tilaa on 60€ vuosi, jos tilaa viimestään 14.9. minusta ei kovin pahan hintainen sisältöön nähden.

   Poista
 2. Varmaan tykkäät katsoa tuota jääprinsessa elokuvaa, myös siksi, kun siinä on Kim Cattral. Oon joskus katsonu sen youtubesta. Yritin katsoa tuota uutta Kolmea Caballeroa, mutta oli ehkä hieman sekava makuuni. -Nike

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kerran lainannut tuon jääprinsessan kirjastosta ja kyllä sne mieluusti uudelleenkin katson. Kolmea Cabarelloa en ole vielä kokeillut, saa nh' onko se mulle sekava. itselleni kun se uusi Ankronikka taasen oli sekava, etten tykännyt kun Nelonen sitä näytti.

   Poista