Lippukokoelma

Lippukokoelma

tiistai 27. maaliskuuta 2018

Dc Extended Universe - Justice League

Kävin katsomassa Justice Leaguen viime syksynä mieheni kanssa elokuvatetaterissa. Muistan, että kyseisenä päivänä olin hyvin huonolla tuulella ja elokuva piristi minua. Olin kuitenkin niin väsynyt, etten kotona enään elokuvasta mitään muistanut. Nyt mieheni sai blu-ray julkaisun onnellisena käsiinsä ja katsoimme sen heti samantien. En muistanutkaan kuinka hyvä Justice League oikein on.

Justice Leaguen elokuvajuliste
Dc-universumin sisään taas vyörytään ja jatko-osa tämä aikaisimmille elokuville onkin, etenkin Batman versus Supermanille. Nyt tähän maailmaan on tulossa ilkiöitä tuhoamaan kaiken, pääpahiksena Steppenwolf  ja supersankareita jälleen tarvitaan, kun Batman ei selviä yksin. Wonder Woman saapuu paikalle ja yhdessä etsitään uusia kavereita. Nuori pojankloppi Flash liitetään ryhmään, robottiukkeli Kyborgi suostutellaan ja Aquaman ui  joukkoon, koska maailmantuhoamisenergiaboxi eli äitiboxi on varastettu vedenalaisesta valtakunnasta. Samanlainen boxi on viety myös Wonder Womanin porukalta Amazoneilta ja nyt pelätään, että ihmisten piilottama laatikko kanssa löytyy. Jos ilkiö saa nämä kaikki käsiinsä, niin hän voi tehdä hirmutekoja. Meidän tehoryhmämme saa tuon boxin omiin käsiinsä monien tappeluiden kautta ja sen avulla he herättävät Supermanin takaisin eloon. Yritys on haastava ja jopa tuohava, mutta lopulta Superman tulee jälleen inhimilliseksi, kun saa samalla tavata entisen heilansa ja äitinsä. Steppenwolf saa boxit haltuunsa ja on tekemässä maailmanloppua jossain Venäjän syrjäkylällä. Siellä elelee yksi perhe, joka joutuu kestämään ilkiöitten hyökkäyksiä. Supersankarit pääsevät paikalle juuri sopivasti. Flash vie perheen turvaan, samalla kun muut hakkaavat ja mäiskivät. Tietty kaikki kääntyy lopulta hyvin, vaikka tiukkoja tilanteita sattuukin. Steppenwolf kaatuu niin, että Superman puhaltaa hänen kirveensä jäähän ja Wonder Woman vetäsee sen miekalla palasiksi. Ilkiöt saavat energiaa pelosta, joten he itse kääntyvät omaa isäntäänsä vastaan ja näin maailma pelastuu. Superman jatkaa heilastelua, Flash käy kehumassa isilleen uudesta työstään, Kyborgi jatkaa oman isukin kanssa tutkimuksiaan, Aquaman jäi hyppelemään mereen, Wonderwoman pidättelee tavisrikollisia ja Batmanin varjo heijastellaan pilviin, sillä uusia seikkailuja on varmasti luvassa.

Dc-elokuvista pahisten Suicide Squad on noussut suosikikseni ja pidin kovasti myös viime kesänä tulleesta Wonder Womanista. Wonder Womanin historiaan viitattiinkin tässä rainassa ja Amazonien saarta ei nyt esitelty lainkaan, vaan oletettiin että katsoja tietää sen jo valmiiksi. Batman versus Superman loppuu Supermiehen hautajaisiin ja nyt hänen hautarauhaa rikotaan. On kyllä kiva, että hänen heilansa ja äitinsä esiintyvät myös. Uusista hahmoista Kyborgi jäi minulle hyvin etäiseksi. Hänen isänsä on hänet osittain robotisoinut ja siksi tämä on katkera isälleen. Hänen hahmossaan ei riitä minusta tarpeeksi mielenkiintoa. Aquaman harmikseni oli kanssa aika pienessä roolissa, häntä olisi näin naisena todella mielellään katsellut enemmän. Aquaman onkin saamassa oman elokuvansa, jota mielenkiinnolla odotan. Aquamanin hahmossa yhdistyy ronski huumori, maskuliinisuus ja voimakkuus. Oikein miesmäinen ihmiskala siis. Varsinkin tatuoinnit ja pitkä märkä tukka tekee hänestä kovan hottiksen. Nuorin tulokas Flash tuo taasen supersankarijoukkoomme rutkasti huumoria. Hänen isänsä on vankilassa ja poika elelee yksin nörttinä. Hän on itse tehnyt oman nopeuspukunsa, jolla saa huimaa juoksuvauhtia, kulkee lähes valonnopeudella. Hän myöntää pelkonsa, heittää hauskoja onelinereita (Dostojevski!) ja koittaa oikeasti saada näistä tyypeistä ystäviä itselleen, ujo selvästi kun noin muuten on. Wonder Womaniin voi tutustua tarkemmin tästä kirjoituksesta, mutta edelleen voin sanoa pitäväni hahmosta. Kaunis, suoraselkäinen ja voimakastahtoinen nainen sopii todella hyvin vastapainoksi tähän maskuliinisuuden meininkiin. Batman minua viehättää aina vain, sillä nahkapuvussaan kun hän örisee olevansa Batman se vaan on niin kovaa.  Itse kaikkien kunnioittama Superman ei kuitenkaan minuun vieläkään iske. Hänellä saattaa olla kovia voimia, mutta ei hän minusta kyllä Batmanille mitenkään pärjää ja hänen persoonansa on liian tylsä lepakkomieheemme verrattuna.

Flash, Batman ja Wonder Woman
 Justice League on hahmojen leffa. Juoni itsessään ei ole hääppönen, vaan enemmänkin keskiössä on  ryhmän keskinäinen dynamiikka ja heidän omat juttunsa. Flashilla nopeus, Kyborgilla tietokoneet, Wonder Womanilla totuuslasso ja soturikoulutus, Batmanilla Alfred ja Batmobiilit sun muut härpäkkeet, Aquamanilla Ajattara ja veden hallitsemat voimat ja  Supermanilla, noh hän on Superman. Se varmaan riittää tämän voimaksi. Pidän elokuva eniten uusien hahmojen esittelyleffana ja siinä samalla viedään tarinaa asteen verran eteenpäin, eli Supermanin liittyminen ryhmään. Kokonaisuudessaan pidän elokuvan musiikista, varsinkin alkulaulusta. Värimäärittely on kaunista ja lokaatioit realistisen oloisia. Elokuvan pituuskin on varsin sopiva, eli ei liian pitkä. Rymistelyä on rymitelty hitaisiin ja nopeisiin otoksiin, herkkishetkiin ja one-linereihin. Ainakin minua Flashin letkautukset naurattivat.

Justice League nosti tällä toisella katsomiskerrallaan pisteitä silmissäni ja voin sanoa, että pidin tästä jopa enemmän kuin Wonder Womanista. Wonderissa on enemmän herkkyyttä ja voimakkaita teemoja, mutta Justicen kohdalla monipuoliset hahmot Batman, Flash ja Aquaman veivät minut nyt mukanaan. Dc-elokuvauniversumissa tämä on nyt listallani toisena Suicide Squadin jälkeen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti